ХалапеНЮЗ

Телефонни измамници излизат на протест

Телефонни измамници излизат на протест с искане за повишаване на пенсиите.

Снимка :
НТВ

Според тях е абсолютно наложително пенсиите в България да бъдат повишени възможно най-бързо. Измамниците настояват увеличението да не е символично с по един или пет процента. Увеличаването на българските пенсии трябва да бъде в пъти.

Ниските пенсии рефлектират директно върху поминъка на „Ало“ измамниците. Става все по-трудно да се измъкне сериозна сума от бедните пенсионери.

„Занаятът на телефонният измамник е на път да изчезне. Младите не искат да се захващат за тази работа при положение, че пенсионерите ни са толкова бедни.“ – алармират измамници ветерани.

„Изправени сме до стената. Едва оцеляваме. Принудени сме да работим с най-бедните пенсионери в Европа. И ние имаме деца. Как се купува шофьорска книжка? Как се купува диплома за средно с парите, които успявам да взема от един наш пенсионер? За диплома за висше изобщо не може и да се говори. Румънските колеги успяват и да заделят по нещо, след като си купят баварец. За нас държавата е мащеха! А за сметките за телефона изобщо да не говорим. Като ги платя и не остава нищо за рушвети.“ – изплака мъката си друг от бранша.

Според тях, ако държавата не се намеси бързо, този занаят ще отиде в историята и много хора ще останат на улицата.

Остави коментар:

Може да харесате също