ХалапеНЮЗ

Ремонтът на Графа – Расте но не старее

Циментът на Графа никога няма да изсъхне.

Снимка : Любомир Иванов

По стара и изконна традиция ремонтът на улица Граф Игнатиев продължава. От столична община се борят да включат ремонтните дейности на Графа в списъка на ЮНЕСКО с Нематериалното Културно Наследство.

„Не можем да си представим какво ще стане ако този ремонт спре. София няма да е същата ако тази улица остане без клечащите до някоя дупка работници, без загражденията и без надигната плочка. Това е все едно Рио де Жанейро да остане без карнавал или в Мюнхен да няма Октоберфест.“ – заяви столичанин, който вадеше от фуга между плочките пропаднала възрастна жена, носеща претъпкани торби от БИЛА.

„Този ремонт ще пребъде. Вярвам, че след като аз вече не мога да пренареждам плочките на Графа, синовете ще поемат улицата. Циментът тук никога няма да изсъхне.“ – сподели майстор – плочкаджия между две надигания на галона с бира.

Плочки, които се стараят да спазват социална дистанция.

Йорданка Фандъкова и хората и от столична община нищо не заявиха, но по всичко личи, че правят всичко възможно кризата настъпила в следствие на пандемията, да не засегне хората, които работят върху ремонта на ремонтирания ремонт на ремонта.

Остави коментар:

Може да харесате също