ХалапеНЮЗ

Въвеждат строги мерки за борба срещу пандемията от масова трезвеност

Отварят кръчмите

Въвеждат нови мерки за социална дистанция.
Жената вкъщи, съпругът ѝ в кръчмата.

Клиентите на заведенията могат да пият само под открито небе.

Властта започна постепенно да разхлабва мерките срещу Коронавируса и взе решение да отвори планините за посещения.
Тази новина силно зарадва хората и те побързаха да отидат на… кръчма.

За повечето българи това разхлабване не е нищо друго освен един повод за напиване и управляващите се видяха принудени да отворят и заведенията.

На премиера Борисов и министрите му им бяха необходими няколко часа, за да разберат, че повечето граждани ще отидат с радост на планина, само ако на върха ѝ има отворена кръчма.

Заведенията, които искат да отворят, трябва да отговарят на няколко противоепидемилогични условия.

Масите трябва да са на разстояние два метра и половина една от друга. В някои заведения с по-малка градина едната маса ще е в градината, а другатна пред тоалетната. Може да мирише малко, но за сметка на това, можеш да взимаш такса за санитарния възел.

Не стана ясно дали освен терасите и градините на кръчмите ще отворят и тоалетните им. Ако да, не се знае дали кенефите ще работят при същите правила:
Писоарите и тоалетните чинии да бъдат на открито и да са на поне два метра и половина разстояние един от друг.

Друго условие е сервитьорките да носят маски, което е много логично. Трябва да си маскиран, ако искаш да обираш някой чрез надписване на сметката.

Освен всичко това, на достъпно и видимо място трябва да има дезинфектант за ползване от клиентите. Можем да се обзаложим, че във всяка уважаваща себе си кръчма, той ще бъде разреден и негоден за пиене.

Остави коментар:

Може да харесате също