Сценична Треска, ХалапеНЮЗ

TINO и Оптимистите представят театралната комедията „Една Крачка Напред“

Тино

Кой е Тино е повече от ясно и подобен въпрос може да зададе само човек, който е бил забравен на Луната по време на някоя от космическите мисии там или такъв, който все още не е чувал за Тино, защото е в много ранен етап от своето развитие и към този момент прави първи опити да натрупа житейския опит, ритайки майка си от вътрешната страна на корема ѝ.

Въпросът е, кои са Оптимистите?
Оптимистите са нова, отворена българска театрална трупа от независими артисти, обединени от идеята да представят нови и авторски театрални проекти. Единствените ресурси, с който разполагат Оптимистите са много ентусиазъм и оптимизъм и вярват, че това е достатъчно, за да бъде успешно реализиран един театрален проект.

В момента Оптимистите са актьорите Красен ХАНДЖИЕВ, Здравко ЗДРАВКОВ и Стефан СТОЯНОВ. Последния е и драматург и автор на самоУбийствената театрална комедия „Една Крачка Напред“. Стефан СТОЯНОВ е известен и със своя комедиен моноспектакъл „900km СМЯХ“, който се играе с голям успех, вече две години и му предстои трети театрален сезон.

Към групата на Оптимистите и за да бъде част от каста на „Една Крачка Напред“ се присъединява и певецът с най-плътен глас – Тино, който ще влезе в специално добавената за него роля на много забавен, много беден и също толкова очарователния уличен музикант – Тино.
Съвпадението на името на Тино с името неговия герой е напълно случайно.

Автор на плаката на комедията „Една Крачка Напред“ е Александър БАНЕВ.

В комедийния спектакъл „Една Крачка Напред“, героят на TINOТИНО ще има невъзможно тежката задача да превърне в песни, некадърно написаните стихове за некролози, сътворени от писателя Кирил Хаджи-Мишев, който ще бъде изигран от Здравко ЗДРАВКОВ.

Комедията „Една Крачка Напред“ от Стефан СТОЯНОВ с режисьор Съби СЪБЕВ и сценограф Даниела АНДОНОВА ще има своите премиерни спектакли на 20 и 27 ноември 2023 г. от 19.30 часа на сцената на Сити Марк Арт Център (бившето кино „Левски“).

Интересна подробност е, че освен на сцената, „Една Крачка Напред“ ще има премиера и между две корици. Black Flamingo Publiching са се наели да издадат пиесата и като книга и така всеки ще може да занесе вкъщи много забавни ситуации, случки и обрати под формата на една малка жълта книжка.

Остави коментар:

Може да харесате също