ХалапеНЮЗ

Влак от Бургас пристига в София на части

По време на движение при скорост от 130 километра в час локомотивът 46-219 на бързия влак от София за Бургас е започнал на практика да се разпада, научи HALAPENYO.COM.

В случая учудващото не е, че локомотив на БДЖ се разпада, ами че все пак се е движил. Това е нещо, което отдавна не е характерно за влаковете ни.

От години локомотивите от състава на БДЖ се водят „недвижимо имущество“. За да може един локомотив на Българските Държавни Железници да се придвижи от точка А до точка В трябва да бъде бутан от втори и дърпан от трети локомотив.

Случвало се е да бъдат забелязани движещи се локомотиви, но това е било предимно в момента, когато ги крадат.

От този инцидент става ясно, че скоростта на разпад при БДЖ е 130 километра в час.

Така ако от Бургас тръгва цяла влакова композиция от локомотив и няколко вагона, то някъде в околностите край Карнобат пътниците вече ще се возят в Кабрио – вагони.

Още няколко километра по-късно пътниците вече не се возят а пренасят в тъжна процесия тленните останки на вагоните.
Тогава железопътния маршрут вече е повече пешеходен такъв.

В следствие на всичко това става все по-вероятно по колоните на Централна Гара София да се чуе следното съобщение, прочетено от мрънкащата под носа диспечерка:
„Уважаеми пътници. Трето купе на първи вагон, една седалка от втори вагон, два прозореца и заключена тоалетна от композицията бързия блак Бургас – София ще пристигнат на шести коловоз в седемнадесет часа и шест минути. Останалите купета и вагони се движат със закъснение от два часа и тридесет и пет минути а локомотивът на този влак ще пристигне отчасти в Айтос, Каробат и Пловдив. Вагон – ресторантът ще пристигне в насипно състояние в седемнадесет часа и четиридесет и пет минути.“

Остави коментар:

Може да харесате също