Сценична Треска

Деца превзеха Сатирата

Само за половин лято време Сатирата се оказа трупата с най-ниската средна възраст в София.
По млади са само актьорите от драм-състава към 39-то ОДЗ “ПРОЛЕТ” в ж.к. Овча Купел, които с ентусиазъм показват пред родителите си приказката за мързеливата мома.

Това, че Сатирата има най-младата актьорска трупа не се дължи на това, че половината звезди на Сатиричния Театър са скрили под килима по една – две – три дузини от натрупаните години.

Това е така единствено благодарение на факта, че децата от театрална студия Дефисто без бой превзеха камерна зала “Методи Андонов” – по-малката от двете сатирични сцени.

Цяло лято докато артистите на Сатирата трупаха тен и морски пясък в банските си, възпитаниците на Димитър Еленов отмъкнаха големите роли на новата постановка “Хъкълбери Фин и Том Сойер”. Те репетираха ролите си по осем часа на ден, за да могат на 6-ти октомври да излязат пред публиката и да покажат, че заслужават всеки квадратен сантиметър от една от най-любимите професионални сцени в България.

ХЪК ФИН – Мартин Паунов; ТОМ СОЙЕР – Преслав Василев

Разбира се, децата от Дефисто бяха така добри да отстъпят няколко малки, но в никакъв случай незначителни роли на колегите си звездите на Сатирата, между които: Веселин Цанев, Албена Михова, Явор Борисов, Мирослава Върбанова, Мартин Христов, Пламен Великов, Мартин Каров и Данаил Николов.

И така, най-младото поколение на Сатирата вече е факт и можете да ги гледате в премиерната постановка на Сатиричен Театър “Алеко Константинов” – “Хъкълбери Фин и Том Сойер” по Марк Твен.

Сценичен вариант Димитър Еленов и Стефан Стоянов
Постановка Димитър Еленов
Сценография и костюми Петя Стойкова
Хореография Силвия Мартинова
Музика Мартин Каров

Представлението може да гледате на 6 ОКТОМВРИ 2018 от 17:30, 7 ОКТОМВРИ 2018 от 11:30, 13 ОКТОМВРИ 2018 от 11:30, 27 ОКТОМВРИ 2018 от 11:30, 11 НОЕМВРИ 2018 от 11:30, но при положение, че си намерите свободни билети.

КУПИ БИЛЕТ

Остави коментар:

Може да харесате също