ХалапеНЮЗ

Фандъкова – Пейки по 10 000 лв? Цената е такава заради найлона, който ще ги пази като нови.

Фандъкова отново изненада столичани. Тя изчака гражданите на София да излязат в почивка за един много дълъг уикенд от десет дни и използва възможността да постави новите пейки на площад Славейков.

Според някои скандалното в случая е цената от 10 000 лева за пейка и 1000 лева кошче. Оказа се, че пейките са по-евтини.

Скъпо излиза найлона, с който ще бъдат покривани по стар български обичай.

Диван купен на „ония пари“ и запазен като нов за вечни времена благодарение на найлон.

От общината заявиха, че за нещата, които вършат тези пейки, цената от 10 000 лева е направо ниска.

Уникалното на въпросните пейки е, че освен да им се наслаждава, човек ще може и да сяда на тях! Стига да е подал молба, да е направил резервация и да е платил към общинският бюджет такса за седящо място.

Ако двама влюбени искат да седнат един до друг на една от тези пейки, ще трябва да платят допълнителна такса „PRIORITY“. В противен случай ще бъдат настанени безразборно на свободните места далеч един от друг.

Помислено е и за бедните граждани. Хората които разполагат с ограничени средства ще могат да почиват в кофите купени от общината за по хиляда лева.

Друго предимство на пейките е, че те са достатъчно масивни и по този начин успешно крият кривите фуги в настилката освен ако не пропаднат в тях.

Столичани очакват, че за тази цена пейките ще предлагат успокояващ масаж, кетъринг, леген с топла вода за краката и дистанционно за телевизор, за да има за какво да се хване човек.

От АРТЕКС толкова са харесали новата градска мебел, че смятат да сложат три такива пейки безвъзмездно в хола на Цветан Цветанов. В самият хол има място за поне десет такива пейки, но Цветанов се оказал скромен и вече приема подаръци на стойност до 30 000 лева.

Според източник от общината пожелал анонимност и право на строеж в Борисова Градина, Йорданката на София предвижда да въведе Тол Такса за трамваите, които желаят да преминат по Графа. Пешеходците, пък ще трябва да плащат такса вход, ако искат да разгледат новата улица.

Остави коментар:

Може да харесате също