ХалапеНЮЗ

Невиждана по мащабите си дарителска акция за Местан

На закрито заседание вчера окръжният кърджалийски съд реши да отмени гаранцията от 10 000 лева наложена на Лютфи Местан.

Мотивът на съда за отмяна на гаранцията е, че няма данни за имущественото състояние на Местан, съобщи БНР.

Според източници пожелали анонимност и евтини апартаменти в новостроящия се в Лозенец блок „Златен Век“, лидерът на ДОСТ е заявил, че с удоволствие би платил гаранцията, но е дал последните си дребни на момче, което му измило стъклата на колата, с която катастрофирал. Даже се бил оплакал, че парите му стигнали само за измиването на две странични стъкла.

Хиляди потребители в социалните мрежи изразиха възмущението си от това, че за някаква си църква се събират милиарди, а няма кой да даде един лев за един човек, който няма пари за гаранцията си.

Трогнати от лошото финансово състояние на Лютфи Местан хора от цял свят почнаха да пращат дарения.

След гнева изразен в социалните мрежи френските власти са декларирали, че ще пренасочат събраните дарения за ремонта на изгорялата катедрала Нотр Дам в размер на над един милиард евро на Местан, за да може политикът да „върже двата края“.

Цветан Цветанов е заявил готовност да монтира апарат за стотинки в личният си асансьор в кооперация „Летера“. Тези пари ще са за тенекиджия, който да изчука колата на Лютфи.

„Ще излежа и присъдата на Лютфи Местан“ Десислава Иванчева

Десислава Иванчева, която вече излежава своята присъда в сливенския затвор е изразила готовност да излежи и присъдата на Местан, ако такава му бъде дадена.

Бившият вече заместник министър на икономиката Александър Манолев спомена пред масажистката си, че също би дарил пари в подкрепа на Лютфи Местан. Проблемът бил, че къщата за гости не потръгнала добре и към момента е на загуба.

Известният британски комик Роуън Аткинсън също се включи в благотворителната кампания за набиране на средства за Лютфи Местан просейки на Женски пазар.

Кампанията за набиране на средства продължава. Включи се и ти!


Остави коментар:

Може да харесате също