На ситно

Бойко спасява Нотр Дам…

Цяла Франция, цял свят и няколко микрорайона от Люлин скърбят днес за изпепелената 850 годишна катедрала и символ на Франция – Нотр Дам.

Сетиха се.

Аз се притеснявам и оплаквам съдбата на Франция много по-отдавна, защото знаех, че такава трагедия можеше да бъде избегната

Можеше всичко това да са само кадри от поредния епизод на Мисията Невъзможна с Том Круз, който се спасява изскачайки в последния момент от витража на катедралата подгонен, но незастигнат от огнените езици. А падащата „игла“ само леко одрасква със своя връх по фино подстригания врат звездата.

Можеше, ама само ако французите имаха пожарникар за министър председател и Йорданка Фандъкова за кмет. Да имат, ама нямат.

При такова управление единствения дим, който щеше да излиза от покрива на Парижката Света Богородица, щеше да е от барбекю. Барбекю, което КОМПИра Пламен Георгиев щеше да си построи за радост на ползвателите на общите части, тоест – неговият тесен семеен кръг.

Ако случайно се случеше, че трябва да се ремонтира нещо на Нотр Дам, пожар щеше да е напълно изключен, защото далновидната Фандъкова щеше да ангажира G.P. Goup, а ние много добре наем, че нейните работници не работят, следователно няма кой да направи пожар.

Бригадите на любимите строители на Фандъкова ще си пият биричката и ще си пушат цигарките на брега на Сена.

Но, станалото – станало. Пожарът взе своето и сега всеки гледа с какво да помогне.

Бойко Борисов също не остана безразличен, прекъсна партията белот, остави финала на един виц за после и предложи да командирова в Париж строители и зографи.

Колаж: Valdes Radev

Няма лошо, ама някои премиери и кметове помагат най-много, като не пречат.

Ако Макрон не затвори границите за родни гастербайтери с гащеризони на Артекс и G.P. Group има опасност катедралата да порасне с едни тридесет и четири етажа.

По фасадата да се появят псалми с висока енергийна защита, в кулата на камбанарията вместо вито стълбище, ще се появи частен асансьор за Цветан Цветанов.

Сена да се окаже по-тясна от водоплавателните фуги на новите плочи на пода в катедралата и надпис „Локо Сф“ щеше да се появи на мястото на фреските и ремонта да продължи поне 850 години, което ще забави с толкова ремонта на Графа, ама ние сме свикнали.

Пък и ремонтът отдавна не е ремонт а местен обичай за редене на павета, който ще пазим от векове за векове.


Остави коментар:

Може да харесате също