На ситно

Идея на HALAPENYO.COM проби… като чужда такава

Чрез специален клип ИК Жанет 45 представиха своята последна иновация, иначе казано – първата в света скреч – книга.

Ние от Halapenyo.com поздравяваме това издателство за проявената иновативност и изобретателност.

Става дума за книга, която може да се чегърта като лотариен билет, и която е с двадесет процента по-евтина заради това, че е маскирана като билет от лотария и като такъв не би следвало да е обложена с данък.

Както знаем, ДДС за книгите и 20 процента и в същото време печатните издания за чегъртане като класиката „Златните Пирамиди“, „Шоколад“ само за мирисане и „Кръстословици“ са обложени с данък в неравностойно положение, иначе казано цифром 0% и слвом НУЛА процента.

Иновативността на гореспоменатите издатели се свежда до това, че ползват компютър, а славата им на изобретателни се дължи на това, че са вързали компютъра към интернет и по този начин са прочели една статия. След всичко това са прочели наша статия и са били така благоразумни да приложат на практика идея дадена в същата тази статия.

Какво имам пред вид?

Интернет е като претоварена мотриса на метрото, в която най-различни по всякакви показатели потребители споделят още по-разнообразни и различни неща.

Едни споделят интересна визия, съществуват такива, които споделят почти цялото си тяло, други споделят миризмите си с останалите а петдесет и трети без да знаят споделят личните си вещи със заинтересованите от тях потребители.

Иначе казано:

На 15 май тази година в отговор на „смешната“ кампания на Националната Лотария, Стефан Стоянов публикува в HALAPENYO.COM статия със заглавието „ДАЙТЕ ДА ЧЕГЪРТАМЕ“.

Вътре той призовава издателите към следното:

„След кратък брейнсторминг в тоалетната на Столична библиотека измислих начин като как да се освободи литературата от данък и как тя да стане изключително популярна.
Елементарно е.
Просто читателите не трябва да знаят какво купуват.
Среща на сляпо с литературата.
Купуваш си една книга от серията „Златни Класици“, чегърташ автора и ти се пада Чехов.
Малко тихо се радваш. Все пак ти се е паднал класик.
След това чегърташ заглавието. Силно се надяваш заглавието да съвпада с творчеството на автора…, … но под фолиото се открива заглавието на Карл Май „Винету“.“

Девет дни след публикуването на тази статия ИК Жанет 45 стартират своята кампания, в която представят своята иновативна скреч-книга.

Ние от Халапеньо искаме да поздравим издателството, за това, че са проявили доза разум и са послушали нашият апел да бъдат в крак с времето.

В същото време искаме да ги облекчим в следващите им акции.

След първата скреч – книга могат да бъдат представени и други много зарибяващи и интересни продукти.

Понеже българите все по-често посягат към алкохола за да решат своите проблеми, може кратки литературни форми да им се пробутват като етикети върху бутилки алкохол. Отлепяте етикета на шише Мераклийско „вино“ и попадате на нечии кратки разкази.

Идва лято и сянката ще е една от най-търсените стоки по българското черноморие.

Предлагам на издателството да отпечата нечии стихове на долната част на чадъра. Лежиш си на сянка и си четеш.

Трети начин да се презентира кратка форма на литература са рекламите за най-обичан покойник – иначе казано – некролозите! Там има много мегдан за представяне на различни автори.

Никой не чете листовките на лекарствата. И това е защото са меко казано доста скучни. Макар, че в частта с противопоказанията могат да са много атрактивни. Тези листовки също могат да бъдат едно чудесно място за представяне на нечий роман.

Билетите за градски транспорт са доста свободни за литература от задната им страна.

Като става дума за транспорт, жената съобщаваща спирките в метрото може в паузите да чете на пътниците цели романи.
Ние от Халапеньо не риемаме жеста на ИК Жанет 45 като плагиатство. Ние го приемаме като съучастничество в кампанията за сваляне на ДДС върху книгите.

Пожелаваме успех на първата скреч книга, която вече е по-известна като скреч книга, а не като „Български Хроники“ от Стефан Цанев.

В знак на това и ние пускаме чудесният клип промотиращ тази книга и се включваме в подписката в подкрепа на книгите.

Честит 24 май.

И така, ние сме щастливи защото наша идея проби.
Като чужда идея, но проби.
Проби, но като чужда…

Остави коментар:

Може да харесате също