На ситно

Божков има и дребни

За пореден ден десетки хиляди предпочетоха да „плажуват“ на площада пред министерски съвет вместо на опашката при контролно пропускателния пункт при гръцката граница. Те избраха жълтите павета пред това да си пълнят банските с гръцки пясък, ако теста им за ковид, разбира се им позволи това.

Вместо да си викнат по едно – пет Мохито на Бийч бара, хората до късно през нощта викаха „Оставка“.
Оказа се, че това на пръв поглед нелогично поведение изобщо не е случайно.
Тези хора просто са били платени! Но да видим колко точно са платени протестиращите.

От едни изтекли записи се чува, че Божков финансирал протестите от към Дубай с 15 000 лева, което прави 7 500 евро. Ще кажете, че това са много пари…

Със седем хиляди и петстотин евро можеш да напълниш чекмедже на нощно шкафче само при положение, че цялата сума е на монети от по два евро-цента.

На мен по принцип силата ми е в тъпия поглед, ама и математиката ми не е слаба. Особено откакто открих, че освен ТикТок и камера имам и калкулатор на телефона.

По последни данни на площада е имало около 40 хиляди души.
 Като разделим 15 000 лева на 40 000 души се оказва, че всеки протестиращ е взел точно… 0,375 стотинки.

Всичко това разделено на пет дни излиза, че всеки протестиращ е излязъл на улицата срещу огромната сума от 0,07 /седем/ стотинки.

И като разделим тези седем стотинки на шест часа на площада, излиза, че Божков плаща по 0,01 /една/ стотинка на час, за сваляне на правителство и е дал една стотинка за овъртайм. Дано тази сума не се облага, че тогава всички ще са на площада за тоя дето духа.

Божков, излагаш се.

Минута престой на едно такси е по-скъпо. Един въпрос не ми дава мира. Какво му стана на този човек? Отиде в Дубай и загуби всякаква връзка с реалността.Ако един протестиращ иска да изкара поне десет кинта, ще трябва да протестира повече от два месеца.

С националната лотария Божков даваше повече.

Там 15 000 лева минаваха за нещо, като утешителна награда.
Колкото да не си пререже човек вените с монета от пет стотинки за това, че е търкал билетчета напразно.

Ако Васил Божков започне да плаща с билети от лотарията, може да докара на площада и протестиращи, които биха отишли на площада само, ако там имаше павилион на LAFKA.

Хитов билет ще е „Златните Павета“.

С него можеш да спечелиш четири нощувки със сутрешно кафе в „Хотел Берлин“ или снимка с Доган в градината на неговите Сараи, безплатни царевица, шезлонг и чадър на плажа при парк Росенец, както и различни парични награди.

Хората са на площада безвъзмездно и благотворително.

От всички сметки, които направих току що, резултатът е, че свободата не се защитава срещу хонорари и парични преводи от Дубай.

Иначе не е ясно защо на площада не е излязъл и самият Борисов, при положение, че Васил Божков му е платил добре за това.

Остави коментар:

Може да харесате също