На ситно

Булевард Дондуков без павета иска Фандъкова

Източник :
Труд

Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала министерство на културата да преосмисли решението си и да позволи булевард Дондуков да бъде покрит с асфалт в участъка между улица Раковски и булевард Левски.

По този начин Йорданката на София без да иска ще вземе да угоди на всички.

Кеф ти павета, кеф ти асфалт, на места да има асфалтирани павета, другаде павиран асфалт и както е тръгнало настилката по булевард Дондуков ще се сменя на всеки три метра.

Като нищо може да се окаже, че ще има участък покрит и с фаянсови плочки и италиански теракот. Те ще бъдат последвани от участъци покрити с ламиниран паркет и накрая с душаме. Локвите ще се покрият с персийски килими.

На мен от ремонта на банята са ми останали три квадрата и нещо теракот. С голямо удоволствие ще ги даря на общината.

Друга ще е настилката преди по булеварда да мине Бойко. Тогава ще е покрит с цветя и рози.

С каквото и да покрие булеварда, точно след една зима време настилката му ще е характерната за 18 – ти век, а именно – кал и говна. По този начин Фандъкова ще удържи на обещанието си и най- сетне булевард Дондуков ще придобие автентичен и исторически облик от времето когато столичани са ходили по павета само докато учат из Европа.

А защо всъщност кмет Фандъкова не иска павета? Защото с асфалт е по-тихо и по-чисто? Нищо подобно. Йорданка Фандъкова не иска павета защото я е страх от тях. След подобно кметуване е напълно логично на паветата да им поникнат крила.

Остави коментар:

Може да харесате също