Сценична Треска

Онлайн пазаруване на билет за театър в седем прости стъпки

Да си купиш билет за театър онлайн през 2018 година би трябвало да е едно изключително лесно и не отнемащо никакво време занимание.

В някакъв момент от денят ти вниманието ти е привлечено от някакво заглавие на театрална постановка, чиято премиера предстои в края на месеца.

Решаваш, че искаш да посетиш тази постановка, но за да влезеш в салона трябва да или да познаваш изпълнителят на главната роля и той да ти дължи услуга, или да се сдобиеш с билет. Твоите приятели не играят в театъра, за това остава вариант две – купуваш си билет.

Годината е 2018. Технологиите са толкова напреднали, че Илън Мъск си паркира колата на червена зона на Марс. Абсолютно логично е при толкова напреднали технологии да е възможно да си купиш билет онлайн. И наистина е възможно. Трябва да направиш само няколко съвсем елементарни стъпки.

Стъпка ЕДНО: Срещу заглавието на представлението има бутон „КУПИ БИЛЕТ“. Натискаш го.

Точно в този момент някъде в репетиционната на театъра, актьорите току що са отворили бутилка шампанско и са започнали своята първа репетиция. Сега те се запознават с текста и правят своите първи стъпки в новата роля.

Стъпка ДВЕ: Оказва се, че системата е готова да ти продаде билет единствено и само след като се регистрираш. Отваря се регистрационна форма и ти започваш да попълваш полетата.
Име, фамилия, имейл, пол, телефон, телефон на съседката, кръвна група, юзърнейм, адрес, парола…..
Попълваш стриктно всичките полета, в това време артистите вече са се качили на сцена и репетират мизансцен на маркиран декор.

Стъпка ТРИ: Системата ти отказва регистрация. Юзърнейма, който си посочил вече е зает от друг потребител и поради тази причина трябва да започнеш да попълваш регистрационната форма от самото начало.

Име, фамилия, имейл, пол, телефон, телефон на съседката, кръвна група, юзър нейм, адрес, парола, повтори паролата…..

Докато попълваш за втори път всичко е минало доста време и актьорите вече знаят ролите си наизуст и е време за тяхната костюмна репетиция.

Елементарна стъпка ЧЕТИРИ: След осем опита да се регистрираш системата най-накрая е одобрила твоята особа и вече имаш регистриран профил. Сега можеш да си купиш билет. Намираш бутона „избери място“.

Системата започва да мисли и след известно време се отваря схема на салона с разположението на местата.
Докато системата мисли и гледа тъпо в една точка, актьорите вече се подготвят за премиерата. Тресе ги сценична треска и нямат търпение да стигнат до дългоочакваният банкет за премиерата.

Много проста стъпка ПЕТ: Избираш си местата като кликваш с мишката на останалите свободни места. Честито!!!! Системата изпраща на електронната ти поща уникален код. Да, имаш код но нямаш билети защото не е възможно да си патиш билетите през сайта. Това трябва да стане само и единствено на касата на театъра.

Докато ти се радваш на своят уникален код като дете на пет-литрова кофа сладолед, актьорите вече започват да се гримират за премиерата.

Стъпка ШЕСТ: Отпечатваш посредством принтер уникалният код и отиваш на касата на театъра. Представяш отпечатаният уникален код на любезната касиерка и искаш срещу него да получиш своите билети.

Разбира се, никакъв проблем. Касиерката с няколко десетки клика успява да принуди един шумен принтер да отпечата твоите билети и сега те трябва да бъдат заплатени.

В това време жадната за култура публика вече влиза в салона и заема своите места а актьорите гледат към салона през малки дупчици в спуснатата завеса.

Стъпка СЕДЕМ: Искаш да платиш билетите. Нямаш пари в брой и искаш да платиш с карта. Изненада, касата на театъра не разполага с ПОС Терминал. Ти може да си в двадесет и първи век, но трябва да изчакаш едно осемдесет години докато касата на театъра дойде в твоето време.

След кратка туристическа обиколка на София в издирване на работещ и необран банкомат се връщаш на касата с пари в брой, плащаш билетите, дават ти касова бележка за тях и сега вече можеш да влезете в салона и да заемете своите места.
Разпоредителките ти казват да влезеш тихо, защото си закъснял и не бива да пречиш на останалите зрители.

Да, закъснял си много малко докато си купуваш билети онлайн. Стигнал си точно навреме… за аплодисментите.

Остави коментар:

Може да харесате също