Сценична Треска

Сатирата показва как се обира банка

За да бъде успешен в кариерата си един български артист, той трябва да умее две-три основни неща.

Да може да говори правилно, или поне разбираемо и да може да танцува,…

…и да умее да язди, да пее поне на нивото на Андреа Бочели, да владее изкуството на фехтовката, да шофира не по-лошо от Фернандо Алонсо, да е отличен в стрелбата и като стрелец и като мишена, да може да свири поне на пияно,…

…кларинет, акордеон, арфа, цугтромбон, гребенче, орган, флейта, окарина, гайда, барабани, перкусии, тромпет, китара, укулеле, банджо, хармоника и цимбал.

Както знаем, целият свят е сцена и за това един български артист няма шанс на тази сцена ако не може да кърти,чисти, извозва,…

…да лепи тапети, да шпаклова, да ремонтира бяла и черна техника, да готви, да пере, да реди плочки, да бие първа плоча, да бие втора плоча, трета плоча, да разбира от водопровод, електричество, икономика да може да прави ракия и вино, да може да пие ракия и вино или да е поне красив.

Артистите от трупата на Сатирата трябваше да се усъвършенстват в още една сфера заради своя нова премиера. Те трябваше да се научат Как се Обира Банка.

Това е последното заглавие от афиша на Сатиричен театър Алеко Константинов и според мен, претавлението може да мине за един вид образователен театър.

Вече няма да се налага да ходите на работа, за да изкарате някой лев. Край с чегъртането на непечеливши лотарийни билети, край с тегленето на заеми.

На цената от един билет, вие ще излезете от салона много развеселени и обогатени с полезни и изключително практичните умения, които може да се окажат много полезни ако съвсем случайно решите да оберете банка.Трябва да побързате докато все още има пълни трезори в България.

Лично аз ако бях Левон Хампарцумян, Цеко Минев или който и да е произволен български банкер (за жалост не съм) бих бил много притеснен ако Христо Мутафчиев, Ева Тепавичарова, Веселин Цанев, Михаил Сървански, Екатерина Георгиева, Маргарита Хлебарова, Явор Борисов или Красимир Куцупаров поведени от Николай Ламбрев-Михайловски се приближат на по-малко от сто метра до някой мой банков клон.

Гарантирам, че за един антракт време трезорите на банката ще се превърнат в най-самотното и изпразнено съдържание място на света.

На мястото на родните банкери точно сега бих помислил сериозно и бих инвестирал допълнително в системи за сигурност на банковите трезори.

Ако случайно пропуснете премиерата на “КАК СЕ ОБИРА БАНКА“ на Сатирата на 14 октомври 2018, можете да си запазите удобно място в салона за датите:

15, 20, 27, ОКТОМВРИ и 12 и 26 НОЕМВРИ 2018. Начален час на тези изключително полезни лекции е 19.30.

КАК СЕ ОБИРА БАНКА
от Сами Файяд
Превод: Илиана Друмева
Постановка: Николай Ламбрев-Михайловски
Сценография: Чайка Петрушева
Музика: Добрин Векилов-Дони
Участват: Христо Мутафчиев, Ева Тепавичарова, Веселин Цанев, Михаил Сървански, Екатерина Георгиева, Маргарита Хлебарова, Явор Борисов, Красимир Куцупаров

КУПИ БИЛЕТ и инвестирай в образованието и бъдещето си!

Остави коментар:

Може да харесате също