Топ 3-5-8

Кръчме Сам Дойдох – от създателите на кефа

Има заведения за обществено хранене в София, където можеш да се почувстваш наистина като у дома си. Сервитьорката ще ти се цупи, точно като жена ти у дома. Ще изядеш една студена супа и после ще платиш наема, тока и водата за цял месец. Само боклука няма да изхвърлиш.

Ама това е защото вече са ти го сервирали и си го изял.

Поради тази причина на такива места заедно със основното трябва да ти сервират и комплект за клизма.
Това може да е животоспасяващо.

В такива ресторанти вместо маси за хранене ще е по удобно да има маси за аутопсия.

Там човек ще остарее и ще преживее последните си мигове в очакване някой да му обърне внимание и да му донесе менюто.

Ако случайно книжката с менюто бъде шльопната с шамарен звук на масата докато си още жив, няма да е лошо да си изтеглиш номерче и да си попълниш молбичка, в която да помолиш да ти бъде сервирано желаното ядене.
После остава само да се надяваш, че молбата ти ще бъде удовлетворена.

Надявай се!

Важно е да се знае, че човек трябва да внимава какво си пожелава, защото може да му се сбъдне. Ще си пожелаеш мусака и ще получиш мусака. Към мусаката може да получиш и някое друго стомашно разстройство. Но не се притеснявай. Рядкото щастие е съвсем безплатно9. За него ще платиш само с времето си, което ще му отделиш в тоалетната.

А Рядкото Щастие ще си остане рядко само ако посещаваш това заведение рядко. В противен случай ще си е едно често, а защо не и постоянно щастие.

Всичко това можеш да избегнеш ако вместо в подобни заведения, се добереш до място в кръчме като “Кръчме Сам Дойдох“.

За него ще ми е приказката днес.

ТРИ от шестнайсет ще е за причините, заради, които трябва да посетиш това заведение.

1. Защото имаш дете, което учи в немската гимназия. Сам дойдох е точното място, където ще ти сервират чудесна упойка, благодарение на която по-лесно ще преживееш родителска среща с някоя строга фрау в немската.

Може и така да се отнесеш, че дори може да пропуснеш това учитело-родителско мероприятие.

2. Защото, по дяволите НЕ ИСКАШ ДА СЕ ЧУВСТВАШ КАТО В КЪЩИ!!!!! Да! Няма никакъв шанс да се почувстваш като у вас. Все пак това не е боксониера в младост, чийто стени са тонколони включени към уредбата на съседите, които вече двадесет и осма година въртят касета с избрано сръбско.

3. Защото имаш гости от чужбина и не искаш да ги изпратиш хранително и музикално натровени по родните им места.

ПЕТ от шестнайсет е за причините, заради които не искаш да посетиш “Кръчме Сам Дойдох“!

1. Пу да му се не види!!!! В “Кръчме Сам Дойдох“ няма телевизор. И как ще видиш дали случайно не са те снимали с някоя голяма печалба от “Национал-социалистическата Лотария“? Може да си Лото-Милионер и да не знаеш.

2. Защото НЯМА ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ КАТО В КЪЩИ!!!!! Да, храната ще е вкусна. На всичкото от горе ще е топла, при това без да е имало пожар в кухнята. Спести си това. Ти не си свикнал на такива неща.

3. Ще си като на гости. На гости на Ицко Финци, например.

Точно така. Артистът Ицко Финци може би вече има адресна регистрация в тази кръчма, защото редовно прави там свои “домашни концерти“ и на него не можеш да си поръчаш да ти изпее “Сине Сине“, “Бяла Роза“ или “Лятна Жълта Рокля“!

4. Защото не ти се реве. Не припарвай там ако не искаш да те разплачат. Ако направиш грешката да си поръчаш от суджука в “Кръчме Сам Дойдох“, този, който виси над бара, ще ядеш и ще ревеш, ще ревеш и ще ядеш. Ред сълзи, ред суджуци.

5. Заобикаляй “Кръчме Сам Дойдох“ още от към Божурище заради цените. Числата в менюто там са толкова ниски, че заплатата ти ще ти се види измамно огромна.

ОСЕМ от шестнайсет е за нещата, които никога, ама никога не трябва да правиш в “Кръчме Сам Дойдох“.

1. Не стъпвай там без предупреждение. Ще си останеш отвън. Ако си решил да убиеш малко време в “Кръчме Сам Дойдох“, е хубаво да си направиш резервация по телефон, който няма да ти кажа, защото ще се пристрастиш към това заведение и шансовете ми да си намеря място там рязко ще намалеят.

2. Не води гости на страната в това заведение. Ще поискат българско гражданство и после ти ще си виновен за техният съсипан живот и кариера.

3. Не пипай пианото, освен ако не искаш да те гръмнат. Това пиано е запазено само за Джаз и Блузс-виртуози, а таякива там не липсват.

4. Не влизай вътре! Другото име на това заведение е “Клиника Сам Дойдох“. Важно е да знаеш, че тази клиника не работи със здравната каса. Няма да те пуснат да вървиш по клинична пътека. Ще крачиш по пътеката към кефа.

5. Не влизай там в денят, когато са ти дали заплатата. Отиди там, когато са дали заплатата на този, който искаш да заведеш в “Кръчме Сам Дойдох“.

6. Не се оглеждай за овкусителен ансамбъл на масата. Има такива на разположемие, но те няма да ти трябват. Всичко е сготвено и овкусено точно така, както трябва да е.

7. Не питай дали има маса за трима.
Няма.
И за четирима няма. За двама – също! Ще има ако сам се обадиш на номер, който няма да ти дам и си резервираш предварително.

8. Не очаквай да останеш сам. Може да си дошъл сам, но много скоро ще се окажеш част от поне три ентусиазирани компании.

И така, който каквото сам си направи, никой не може да му го направи.

Така е.

Аз Сам Дойдох!


Остави коментар:

Може да харесате също