Топ 3-5-8

Бирария Халбите: Там където на една маса се събират бирите от цял свят

Днес в рубриката „ТРИ-ПЕТ-ОСЕМ“ ще ти представя верига бирарии ХАЛБИТЕ и най-вече тази от трите кръчми, която се намира на Петте Кьошета.

Впечатленията ми за това заведение са натрупани благодарение на методично трупан личен, питеен и всякакъв друг житейски опит в това заведение.

Направил съм достатъчно сериозен тест драйв на това триетажно заведение и ще е много егоистично от моя страна да си трая и да не споделя мнението си без никой да ме е питал за него.

Снимка:
ХАЛБИТЕ

ТРИ от „ТРИ-ПЕТ-ОСЕМ“ е за нещата, които никога не трябва да правиш в бирария ХАЛБИТЕ.

1. Никога не си позволявай да зададеш въпросът: „Здравейте. Случайно да имате някаква бира? Студена, например?“
Това е все едно да се срещнете с британската кралица Елизабет Втора и първите ви думи да са: „Do you speak English?“

2. Чувал съм в други заведения клиенти да молят сервитьорката: „Бихте ли ми изброили каква бира имате?“.
Отзивчивата женица отговаря: „Наливнъ и бутилкова!“

Никога, ама никога не правете това в ХАЛБИТЕ. Биреното там меню е толкова голямо, че по-малко време ще отнемеш на сервитьорката, като я накараш да ти прочете изразително и на глас Библията.

3. Въпреки, че в менюто на бирария ХАЛБИТЕ /не знам защо/ присъстват бири като Каменица, Ариана, Загорка и някакви техни производни. НИКОГА не си поръчвай от тях!!!
Ако ти се пие такава „бира“, спокойно можеш си я вземеш много по-евтино от супермаркета и да не разкарваш сервитьорките заради такива „напитки“.

ПЕТ е за причините, заради които задължително трябва да седнеш в бирария ХАЛБИТЕ.

1. Ако искате да направите околосветско пътешествие, без да мърдате от масата и опитвайки всевъзможни бири от всички краища по света, това е мястото.

В ХАЛБИТЕ наистина има бира от всякъде. Няма да се учудя ако някой ден сервират и бира приготвена на българската арктическа станция под ръководството на професор Пимпирев.

Между другото това не е никак лоша идея.

На остров Ливингстън има българска станция, българска поща и българска църква.

Време е да се построи българска пивоварна и това, може би ще е първата пивоварна на северния полюс.

Всъщност май е по-добре да е чешка пивоварна.

2. Задължително трябва да седнеш в ХАЛБИТЕ, защото в противен случай ще седнеш някъде другаде и ще изпиеш такива бири, които на сутринта ще усещаш като водки създадени по тайната рецепта на Цар Киро.

3. ХАЛБИТЕ предлага и обедно меню, което си струва да бъде… прочетено, докато си пиете бирата, която всъщност си е чудесен вариант за обяд.

4. Бирария ХАЛБИТЕ предлагат и услугата „Клубна Карта“.

Освен отстъпките, които дава на хората, обичат да пият бира часовете между десет и 16 часа, картата трупа и точки, които в един момент могат да бъдат осребрени и с тях да си платите сметката.

5. Задължително е да седнеш в ХАЛБИТЕ, защото в противен случай ще си пиеш бирата прав, което всъщност не е лошо ако страдате от хемороиди.

ОСЕМ днес е за изсмуканите от пръстите причини, заради които трябва да избягваш посещение в бирария ХАЛБИТЕ.

1. ТОАЛЕТНАТА. Чисто е, НО! Вратите на тоалетната в халбите превръщат това интимно място в социална мрежа. Размерите на отвора на вратата и на самите врати не отговарят един на друг.
Когато посетих тоалетната на халбите имах чувството, че в дупката на вратата са поставили вратички от нощно шкафче.

Явно само с това с това са разполагали като дървена плоскост.

Дупките са толкова големи, че няма по-лесно нещо от това да провериш дали тоалетната е заета. То се вижда с просто око и без да е необходимо да си правиш труда да чукаш на вратата.

Всъщност почукването на тази врата е доста трудна задача.

Това е така просто защото е трудно да я уцелиш заради малкият и размер.

2. ВТОРИЯТ ЕТАЖ. Основният салон на ХАЛБИТЕ и този, в който по-често има свободни маси се намира на втори етаж. Свободната маса е горе, барът е долу и така се получава, че за първата поръчка сервитьорката трябва да изкачи три пъти стъпалата и така най-малко четвърт час след заемането на свободното място ще получиш първата си бира.

Но от друга страна този четвърт час е достатъчно достатъчен, за да опознаеш компанията си. Особено когато си сам.

3. МЕНЮТО. В менюто има толкова много видове и марки бира, че за да си избереш това, което изплакне хранопровода, а после и пикочопровода, ще ти отнеме толкова време, колкото би било необходимо на човек да си свари сам бирата.

4. СТЪЛБИТЕ. Човек трябва да е много внимателен, когато реши да посети тоалетната или да си тръгне от ХАЛБИТЕ. Напълно възможно е след като вземе две дузини стъпала с една крачка, да се събуди облечен в пижама, в бели и чисти чаршафи с печат „ПИРОГОВ“ и с бонус добре гипсирани всякакви крайници.

5. ИМА ДЕТСКИ КЪТ. В кръчмите на веригата на улица Черковна и на ул. Три Уши има детски кът и това на пръв поглед е чудесно. Оставяш детето в детския кът и отиваш да си пиеш бирата на петте кьошета.
Шегувам се.

Заключваш децата в кошарата и си пиеш бирата. Но защо е детски кът а не е примерно пансион, където да оставиш децата докато си пиеш?

И да си ги прибереш когато навършат 18, добре възпитани и научени да ти носят най-добрата бира??? Помислете върху това.

6. ЦЕНИТЕ. Това е основната причина, която пречи на човек да загуби разсъдъка си в ХАЛБИТЕ. Освен това не е никак препоръчително да се опитваш да избягаш след като си изпил десет бири по седем лева.

Точно заради стълбите между бара и салона на втори етаж, сервитьорките имат прасци като на римски пехотинци и бягството от тях е мисия невъзможна.

Между другото от носенето на няколко бири и ръцете на сервитьорките са като прасци на римски пехотинци.

7. ВХОДНАТА ВРАТА. Тази врата може да Ви докара обвинение за непредумишлено убийство. Пред входната врата се намира една малка площадка, последвана от няколко стъпала.

Тази площадка се използва като пуш-ком за клиенти и персонал.

Ако си тръгвате много отривисто и отворите рязко вратата е напълно възможно да разбутате не малка компания пушачи и да им причините по този начин доста сериозни травми.

Е, все пак – пушенето убива.

8. Безалкохолна бира!!! В ХАЛБИТЕ предлагат безалкохолна бира. И безкофеиново кафе!!! Това са артикули, които трябва да бъдат сервирани от надуваема сервитьорка!!!

ИЗВОД:
Основен недостатък на бирария ХАЛБИТЕ на малките Пет Кьошета, който искам да изведа отделно, е броят на местата около масите.

При тази обстановка, при това изобилие от бири и при доста приличните мезета е грехота масите да са само с по четири места.

Снимка:
ХАЛБИТЕ

Би било хубаво около всяка маса да има толкова седящи места, колкото има автобус 111.

Не, колкото места има арена Арменец. Еми защо не? Бирите, които се леят там могат да съберат повече почитатели от Веселин Маринов и Камен Донев взети заедно.

И така бирария ХАЛБИТЕ получават от мен три от възможни пет чушки.

Искаш да пиеш и да черпиш с хубава бира? Отивай в ХАЛБИТЕ на малките Пет Кьошета. Аз съм там.

Остави коментар:

Може да харесате също