На ситно

МТел клуб… на анонимните алкохолици – втора част

Човек трябва много да внимава, ако иска да опази своя живот. Трябва да внимава да не попадне на джебчии, отровни змии, падащи предмети, развалени храни и много други опастности, които дебнат зад всеки ъгъл на иначе тази доста кръгла планета.

Най-голямата опасност в момента за мен беше тъща, която е останала без кабелна телевизия.

Ако на твоят тротоар се изпречи тъща останала без кабелна телевизия трябва веднага да преминеш на отсрещния тротоар. Не, по-добре премини на друга планета… И там не е безопасно. Направо премини в друго измерение.

Да припомня накратко.

Докато подменяха устройството ми за кабелна телевизия, техническите служители на МТел бяха изтрили адреса на тъща ми като такъв за доставка на услугата кабелна телевизия в следствие на което тя можеше да гледа … НИЩО.

Нищо друго освен едно съобщение на екрана, което казваше, че тъща ми е несъществуващ абонат.
Като бонус към всичко това, аз пък в своя дом започнах да получавам пакет от програми, който бях избрал за тъща ми. Тоест, един доста орязан от към програми пакет. Без НВО и без много други екстри.

Естествено веднага набрах *88.
Отново започнах да слушам музиката, а времето, което прекарах в чакане на свободен оператор щеше да стигне да чуя повече от половината световна литературна класика.

Има ли живот в кол – центъра на МТел?

Не съм сигурен. Все още няма категорични сведения за това. Мисля, че на Марс има по-голям шанс да бъде открита форма на живот от колкото в кол-център на МТел. Твърди се, че човешки крак още не е стъпил там. Според една непотвърдена теорията на военна база „Зона – 51“ властите крият труп на оператор на колцентър на МТел.

Отново всички оператори бяха заети с обслужването на абонати. Представях си с какво са били заети. Един плете пуловер за абонат от Дружба, който е останал без парно. Друг оператор сигурно чисти леща и за това не може да отговори. Трети оператор има запек, четвърти бере малини в Англия, пети оператор е за риба… Но така и за час и нещо време не се освободи оператор, който да ме обслужи.

Сигурно онзи с пуловера е успял да оплете един ръкав и за това ми вдигна.

Отново разказах най-подробно ситуацията, в която бях изпаднал. Отново бях оставен на музиката, за да може оператора да провери случая и отново ми бяха обещани бързи действия в рамките на два работни дни.

Ден и половина по-късно ситуацията беше следната:

Първо – тъща ми отново имаше движещи се картинки на телевизора.
Второ – аз получих /или така си мислех / своя пакет програми.
Трето – нямаше повече да заспивам на Формула едно. Да, оказа се, че след като върнаха моят си пакет на моят си телевизор, безследно са изчезнали немските програми и заедно с тях единственият шанс да гледам Формула едно.

След като за пореден път изтърпях най-дебилното музикално парче на света, трябваше да изтърпя и най-наглият оператор на тази планета. Той ми обясни, че нещата просто стоят така. Някои програми отпадат и се заместват с други. Това не се отразявало на качеството на предлаганата услуга.

ТУШ!!!

Интересното е, че не изчезват високо-интелектуалните програми с кръчмаро – аграрна насоченост като Планета и производните ѝ. Изчезват програми, които евентуално може и да доставят някакви удоволствия на сетивата, като ATRE и RTL. Но БТВ-Лейди си стои непокътната.

Значи си представям какво би се случило, ако не дай си Боже МТел станат доставчици и на услуги като топла вода и въздух.

Подписваш договор за тридесет кубика неограничено чиста и топла вода от по 70 градуса за месец. Плюс това получаваш и най-чист планински въздух. След като изчерпаш заявените в плана количества от топла вода, започваш да получаваш топла кал /нелечебна/ с по-ниска температура от по 23 градуса.

Ако не си платиш водата в срок – ти пускат катран във водопреносната мрежа. А що се отнася до въздуха? Не си прочел малките букви и не знаеш, че МТел могат да заменят неговите съставки и така, без въобще да си предупреден вместо чист планински въздух издишан от немски туристи на Рилски Манастир, получаваш дим изпърдян от кремиковски комин.

И само не смей да забавиш заплащането на тези услуги. Освен, че ще ти спрат въздуха, е напълно възможно да ти пуснат първо сълзотворен газ и ако много знаеш ще започнеш да вдишаш отровните газове на всички останали абонати на МТел.

И така се оказва, че членовете на МТел – клуб са всъщност членове на клуб на анонимните алкохолици. Това е така защото всеки сблъсък с оператор или служител на МТел може да те тласне към бутилката. И това е по-добрият вариант.

Остави коментар:

Може да харесате също