На ситно

Ревю на ревюта

„За Вафлите и Хората“ от Николаос Цитиридис не е хубава книга!
Тя е нещо повече, тя е една тунквана книга, в която Николаос Цитиридис прави оценка на всичко, през което преминава в своя живот.

Между кориците кориците на „За Вафлите и Хората“ вместо забравена двадесетолевка ще намерите всякакви ревюта, като: Ревю на първия път, Ревю на ново гадже, Ревю на ремонт, Ревю на Лондон, Ревю на живот,… абе, ревю на… всичко. И тези ревюта ще ви докарат до рев… от смях.

Когато ги прочетете, ще видите, че в ревюто си за пубертета Цитиридис го е оценил двойно по-високо от Лондон.
Направо да ти се приходи в пубертета на Николаос, вместо в града на двуетажните автобуси, на руските олигарси и на кралицата, която говори доста сносен английски.

Книгата на автора с името, което се произнася по-трудно и от немската дума за пеперуда има много предимства.
Като за начало мога да кажа, че тя е предимно смешна.

Да, Николаос има хумор и не се притеснява да го използва.

Като истински грък, той е много пестелив. Свидят му се думите, което прави тази книга симпатично кратка.
Умираш от смях бързо, направо внезапно и без да се мъчиш от болезнена, драматична и дълга агония в паузите от една смешка до друга.

Това е една откровена книга. Авторът не се притеснява да разкаже как е чакал дванадесет часа новата си приятелка да отиде в банята, за да може да се изпърди шумно.
В някои случаи книгата е болезнено откровена и читателите които не са познавали автора преди написването ѝ могат само да бъдат благодарни на съдбата за това. В противен случай опасността да се появят на страниците и е огромна.

И не на последно място – тази смешна книга има твърди корици. Това и гарантира дълъг живот, дори ако в даден момент се окаже с подходящата дебелина, за да може обере луфта между пода и по-късото краче на уморен от теглото си и миризмата на нафталин гардероб.

В ревютата, които прави Цитиридис, няма много манекенки, но това не е недостатък на книгата, ами точно обратното.
Ако обичате да сте в добро настроение, то това четиво е точно за вас. Тя оправя настроение така, както не може да ви го оправи и гръмналата от късо съединение бормашина на съседа.

Няма да е лъжа ако кажа, че това е една убийствена книга. Ако сред като прочетете книгата се сетят да ви направят аутопсията, ще стане ясно, че сте умрели не от друго ами точно от смях.

Остави коментар:

Може да харесате също