На ситно

Когато павьорите станат импресионисти

Животът в столицата ни е такъв, че човек е принуден да гледа предимно в краката си докато върви по улиците на населеното място наречено град София.

Човек не бива да откъсва очи от тротоарните настилки по няколко причини.

Първо за да избегне поплюваща плочка, за да не си удари челото в някоя доста изскочила тротоарна плочка и не на последно място, за да не пропусне късмета си под формата на някоя дребна стотинка, с която да си изчегърта билета на националната лотария защото с BITCOIN е много трудно чегъртането.

С две намирането на две такива монети, човек може да си купи един билет от националната лотария и с рестото да изчегърта този билет и да види как си е изхвърлил късмета в кошчето.

От скоро, обаче, човек докато ползва тротоарите, може да се наслаждава на тротоарните настилки и като на предмет на изкуството.

На едно място в София, съвсем в началото на улица Париж, един павьор е проявил голяма доза артистизъм и в резултат на което вече можем да се радваме на паваж, за който може да се каже, че при подреждането му, авторът е бил вдъхновен от творчеството на Вазарели.

Виктор Вазарели

За творбата си, павьорът-импресионист е бил принуден да използва различни павета и да импровизира с техники при подреждането им.

Автора умело се е заиграл с формите, цветовете и структурата на отделните павета, като по този начин е получил една стилна композиция, която разкрива поетичната душевност на автора.

Остави коментар:

Може да харесате също